برای سربلندی وطن کاری کنید که دنیا به احترام نام ایران از جا برخیزد. اما... برای ادامه راه و رسیدن به هدف، همت ما را نیز می طلبد، حمایت از نخبگان و استفاده از کالای ایرانی شاید تنها خواسته او از ما باشد...
«مهدی فرهودنیا»، کارشناس قالب سازی و یکی از نوآوران بسیجی این مرز و بوم است. تا به امروزبا کمک دوستش ، مهندس عبدالرسول حاجی هاشمی توانسته 4 اختراع در زمینه سیستم های سنجش کیفیت روغن های صنعتی و یک اختراع درخصوص power ups به ثبت برساند. گفت وگوی کوتاهی با این مبتکر بسیجی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
¤ از چه سالی شروع به تحقیق کردید؟
درهنگام تحصیل در مقطع کاردانی، به صورت عملی با ماشین آلات و تجهیزات صنعتی در ارتباط بودم. آنجا متوجه شدم که پارامتر روغن های صنعتی به صورت دستی کنترل می شوند و مشکلاتی برای انجام این کار وجود دارد. بنابراین ، انگیزه ای در من به وجودآمد و از طریق پیاده سازی سنسرها روی این طرح، به سنجش دقیق، علمی و عملی روغن های صنعتی دست پیدا کردیم.
¤ نخستین ایده ای که به ذهنتان رسید، چه بود؟
سیستم های سنجش کیفیت روغن های صنعتی اولین طرح ابتکاری من بود. این سیستم به کمک مجموعه سنسرهایی که درآن موجود است، کیفیت روغن های صنعتی را می سنجد و وضعیت روغن را درانواع ماشین ها کنترل می کند.
از دیگر مزایای طرح، تشخیص پارامترهای اصلی روغن مثل رنگ، اندازه و ذرات معلق و وضعیت وسیله ای که روغن درآن کار می کند، است. تا سال 1383 که این اختراع ثبت شد ، هیچ کدام از کشورهای جهان روی آن کارنکرده بودند. این طرح شامل 2 اختراع اصلی در زمینه سنسرها و 2 اختراع به صورت آبدیت می باشد.
¤ حمایت و استقبال مسئولان از این طرح چگونه بود؟
سال 1384 پس از ثبت آخرین اختراعم، با چندین شرکت بزرگ ایرانی وارد مذاکره شدم ولی بدلیل حاکم بودن فکر غلط در ساختارهای موجود درکشور و قیمت بالای طرح، پذیرای آن نبودند. تا به اینجا نیز با هزینه شخصی بالغ بر 12 میلیون تومان ، اختراع را به ثبت رسانده ایم. اما برای تولید انبوه سیستم سنسرها به بیش از 2 میلیارد تومان بودجه احتیاج می باشد. اما به علت عدم استقبال مشتری به توافق نرسیده ایم؟!
¤ توصیه شما به جوانان بسیجی؟
از کنار آنچه که در اطرافشان رخ می دهد، بی تفاوت عبور نکنند. نگاه کاوشگر خود را نسبت به مسائل پیرامون فعال بسازند.
تنظیم: مهدیه شادمانی